Добре дошли в моя уеб сайт

КОНКУРСИ

МИНАЛИ СЪБИТИЯ

АЗ МОГА - ТУК И СЕГА

Краен срок за регистриране – 00:00 ч. на 31 МАРТ 2014 г.

25 - 27 април 2014 година, гр. Девин

Аз мога – тук и сега - състезание по Информационни Технологии и визуални изкуства за ученици от 8 до 12 клас.

Повече за състезанието.,.

ТРЕТО РЕГИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ «Земята – позната и непозната»

Краен срок за регистриране – 22 април 2013 г.

10 май   2014 г.,  гр.Сандански

В състезанието могат да участват ученици самостоятелно или в екип – от VIII клас до ХІІ клас. Те работят  под наслов Късно е вече да сме песимисти. В разработките си изхождат от  позицията  на  природините и обществени науки, на предприемачеството, на гражданското и здравното образование и професионалните учебни дисциплини свързани с темата.  Като инструмент за разработка използват Информационните технологии. 

Повече за състезанието...

2014 Microsoft Office Specialist World Championship

ПЕТИ ЮБИЛЕЕН МЕЖДУНАРОДЕН КОНКУРС ЗА КОМПЮТЪРНА РИСУНКА И КОЛАЖ *Творчество без граници*

Краен срок за получаване на творбите - 16 април 2014 г.

ПОД ПАТРОНАЖА НА ЕВРОДЕПУТАТА МАРИЯ ГАБРИЕЛ

Фондация Еврика, Образцово Народно Читалище „Заря-1858” и Компютърна школа «Вале»Хасково организират пети юбилеен международен конкурс за компютърна рисунка и колаж на тема: ЦВЕТНИТЕ ЛЪЧИ НА СВЕТЛИНАТА ПРЕЗ ОЧИТЕ НА ДЕЦАТА

Целта на конкурса е децата и младите хора:

 • -  да открият магията на дигиталната графика и живопис;     
 • -  да нарисуват света през своите очи;
 • -  да предадат своите чувства,настроения и вътрешни изживявания; 
 • -  да ни накарат да усетим силата на детското въображение. 

Повече за конкурса...

І НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА ИНОВАТИВНИ ИДЕИ “ЕНЦИКЛОПЕДИЯ НА ЗАБАВЛЕНИЯТА”

Краен срок за представяне на конкурсните разработки – 25 МАРТ 2014 г.

І НКИИ “Енциклопедия на забавленията” се провежда със съдействието на: Министерство на образованието и науката, Синдикат на българските учители, Столична библиотека, БНР, в. “Учителско дело”. Пълните условия за конкурса можете да намерите тук: 

I-NCII-EE-Statut-ed-              I-NCII-EE-Statut-ed-2             I-NCII-EE-Zayavka-za-uchastie

Повече информация...

WEBLOZ'2014

WEBLOZ'2014
Краен срок за регистриране на проектите – 17:00 ч. на 14 март 2014 г.

Националното състезание по уеб разработване "WEBLOZ" е състезание за ученици между 5 и 12 клас. Състезанието се провежда за 8-ма поредна година. Основните цели на състезанието, са да подпомогне развитието на учениците, като им помага за разработките на техните проекти и да стимулира развитието им, като същевременно с това им дава свободата да подготвят продукт по тяхно желание и с технологии които те предпочитат.

I място 2013 г., категория Уеб сайт (9-12 клас) -  "Етнографски комплекс "Стария Добрич" " на Михаел Михалев от град Добрич
I място 2013 г., категория Уеб сайт (5- 8 клас) - "Човешкото тяло - образователна мултимедия за деца" на Мартин Маринов и Наталия Христозова от град Шумен

Големият до мен

Срок за регистриране – 4-12 МАРТ 2013 г.

Състезанието „Големият до мен" е предназначено за ученици от град София. През 2014 година в него ще участват екипи от двама души: ученик от 5, 6 или 7 и негов близък (родител, брат, сестра, познат),  който е над 16 годишна възраст. По време  на самото състезание единствено ученикът има право да работи с мишката и клавиатурата. Всеки екип участва със собствен лаптоп, който има възможност за безжично свързване с Интернет (wireless). 

Участието в състезанието е безплатно!

Състезанието се провежда в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападен регион за Европейска столица на културата през 2019 година. 


ВТОРО ИЗДАНИЕ Международен конкурс за компютърна рисунка "Зелен свят около нас"

Краен срок за получаване на творбите - 10 март 2014 г.
Международният конкурс за компютърна рисунка "Зелен свят около нас" има за цел да учениците да задълбочат познанията си за проблемите на околната среда и начините за нейното опазване, да предадат представата си за един по-добър зелен свят около нас и  да развият уменията си по компютърна графика. Конкурсът е посветен на Световния Ден на водата - 22 март. Училището инициира провеждането му за втори път, след като през 2011 г. в първото му издание участваха над 130 млади автори от 6 европейски страни. Организатор на мероприятието е СОУ „Любен Каравелов“ – Видин с подкрепата на РИО Видин. 

VI Национално състезание по информационни технологии

Краен срок за регистриране – 10 МАРТ 2014 г.

Състезанието е организирано от Регионален инспекторат по образование – град Благоевград, ЮЗУ „Неофит Рилски“, град Благоевград и VII СОУ „Кузман Шапкарев“ – град Благоевград. 
Състезанието е организирано за ученици от V до XII клас, които трябва да защитят своите проектию - уеб сайт, компютърна презентация, мултимедиен клип, самостоятелно компютърно или интернет приложение на една от следните препоръчителни теми:

* „Моят роден край – познат и непознат“.
* „Моят дигитален свят“.
* „Непознатите откриватели“.
* „Етнографски области – знаци на паметта“.
* „Зелена планета“.

Участниците могат да участват и с тематика по избор.

Предварителна регистрация на учители и ученици се осъществява от 10.02.2014 г. до 10.03.2014 г. на адрес: http://www.sastezanie.7sou-blagoevgrad.com

Информация за програмата и за хотели за настаняване ще бъдат публикувани на адрес: http://www.sastezanie.7sou-blagoevgrad.com

Състезание IT ЗНАЙКО + за ученици 5. – 7. клас.

II кръг – регистрация до 5 МАРТ 2014 г.

Стартира тазгодишното състезание IT ЗНАЙКО + за ученици 5. – 7. клас. В състезанието учениците могат да покажат уменията си на изследователи по поставените теми и уменията си за работа с информационни технологии.

Повече за състезанието..

Националното състезание за мултимедийни презентации „Водата – извор на живот“ – Бургас – 2014 год.,

Краен срок за изпращане на презентации за предварителна селекция – 1 МАРТ 2014 г.

Съгласно Националния календар за извънкласните дейности на МОН за учебната 2013/ 2014 год., от 20 – 21 март 2014 год. гр. Бургас ще бъде домакин на Националното състезание за мултимедийна презентации „Водата – извор на живот“ Организатори на състезанието са Министерството на образованието и науката, Регионален инспекторат по образованието – гр. Бургас, Община Бургас и Общински детски комплекс – гр. Бургас 

РЕГЛАМЕНТ

Повече за състезанието.

ImagineCup

Краен срок за представяне на идеята -  20 декември 2013 г. 
Imagine Cup БългарияДойде най-хубавото време от годината – участието в най-голямото състезание за иновации за студенти и ученици (над 16 години) в света, Imagine Cup. . 

НАЦИОНАЛЕН ЕСЕНЕН ТУРНИР “ДЖОН АТАНАСОВ“ за учебната 2013–2014 година

Краен срок за регистриране на проекти – 24 ноември 2013 г.

Цели на конкурса:  
Да се стимулира усвояването и използването на компютърните технологии в учебния процес и училищния живот. Да се осигури възможност учениците да представят собствено виждане по проблеми, свързани с училището и образованието си, както и да покажат авторски подход и умения да защитават и аргументират идеите си.


БОБЪР-БЪЛГАРИЯ 2013

Второто издание на състезанието Бобър - България ще се проведе on-line на 10 ноември 2013 г. от 10:00 до 15:00 часа. Тази година ще има две възрастови групи: 6-7 клас и 8-9 клас,  и такса по 5 лева на ученик. Желаещите да участват трябва да се обърнат за предварителна регистрация към своя учител по информатика. Състезателите, класирани на призовите места ще получат награда от спонсора - едногодишна стипендия. 

VIII НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС „МОРЕТО, МОРЕТО, МОРЕТО…“

Краен срок за изпращане на творбите  -  31 октомври 2013 г 

Министерството на образованието и науката, РИО-Варна, община Варна, "Сдружение литературно общество"-Варна и Общински детски комплекс-Варна обявяват Осми национален конкурс "Морето, морето, морето..."

Конкурса е за литература - поезия и проза и компютърна рисунка.

Право на участие имат ученици от цялата страна от първи до 12-ти клас от училищата и извънучилищните звена, както и българи в ученическа възраст, живеещи в чужбина. Конкурсът е индивидуален. Творбите за участие в конкурса се приемат до 31 октомври 2013 г.   като прикачен файл на съответния електронен адрес съгласно Регламента на конкурса.

Европейската награда за най-добро интернет съдържание за деца

Кандидатури се приемат до  31 октомври 2013 г

Националният център за безопасен Интернет  координиран от Фондация „Приложни изследвания и комуникации“, обявява началото на първия етап от Европейската награда за най-добро Интернет съдържание за деца. Конкурсът е организиран от Европейската комисия в партньорство с Европейската мрежа от центрове за безопасен Интернет Insafe. Инициативата цели да насърчи създаването и употребата на качествено Интернет съдържание за деца между 4 и 12 години. Състезанието ще се проведе в два етапа – национален и европейски, като Центърът за безопасен Интернет Safenet.bg ще координира националния етап от Европейската награда. 

Стани Windows 8 звезда

Краен срок за качване на приложенията  -  30 септември 2013 г
Докажи, че си най-талантливия разработчик!Включи се в конкурса още днес и спечели страхотни награди:
 • 1 място: таблет Acer Iconia W5 с Windows 8;
 • 2 място: Windows Phone HTC 8X;
 • 3 място: Windows Phone HTC 8S.
Авторите на първите 25 приложения, включени в състезанието ще получат и гарантиран малък подарък от нас, а екипът ни ще номинира приложенията, които ни харесат най-много за feature на страницата на Windows 8 за България

Състезание по информационни технологии на ''Класната стая на бъдещето''

Краен срок за регистриране – 23 септември 2013 г.

В памет на откривателя на компютъра Джон Атанасов и 110-та годишнина от рождението му на 4 октомври 2013г. в компютърния кабинет на ОУ "Св.св.Кирил и Методий" -с. Бояджик за десети път ще се проведе Състезание по Информационни технологии за учениците от V до VIII клас.

Задачи за конкурса:

I.Компютърна презентация на тема: "Класната стая на бъдещето" – представяне до 15 мин.

II.Решаване на Тест-съобразен с изучавания материал от 5, 6, 7 и 8 клас по ИТ – 30 мин.

От всяко училище може да участва отбор до  3 ученика.Задачите са съобразени с изучавания материал от 5,6,7 и 8 клас по Информационни технологии-ЗП.

Работата на учениците ще се оценява за прецизност и допуснати грешки.За всяка задача ще се дават определен брой точки за нейното изпълнение.

Регистрация – до 23 септември 2013 г. на e – mail: ou.s.boygik@abv.bg
Източник: TEACHER.BG

Конкурс за общо лого и послание (слоган) на еврофондовете през периода 2014-2020 г.

Краен срок за изпращане на творбите  -  1 октомври 2013 г

Решение за използване на общо лого на оперативните програми през следващия програмен период беше взето на заседание на Министерския съвет. Във връзка с това се обявява конкурс за създаване на общо лого. Конкурсът е отворен и не поставя никакви ограничения за възраст, националност и професионален ценз. Изискванията към кандидатите са минимални и всеки желаещ може да участва като:

 •     изработи проект на лого и слоган в програма за векторна графика
 •     представи цветен и черно-бял вариант на изображението на български и английски език
 •     представи предложението на хартиен и на електронен носител
 •     представи кратко описание на замисъла и идеята на изображението
 •     изпрати предложението си на адреса на Министерски съвет в срок до 17:00 часа на 1-ви октомври 2013 г.

Постъпилите предложения ще бъдат публикувани на 2-ри октомври в специално създадена галерия във Фейсбук профила на http://www.eufunds.bg/:https://www.facebook.com/pages/eufundsbg/163113773755742

Повече за конкурса...

2013 Microsoft Office Specialist World Championship

http://www.certiport.com/portal/common/htmllibrary/mswwcompetition/rules.html

Национално състезание за уеб разработчици „Покажи на какво си способен“

Национално състезание за уеб разработчици "WEBIN" под надслов "Покажи на какво си способен" се организира за втора поредна година от Сдружение "Младежки глас" - клон Монтана и се подкрепя от Администрацията на президента, отдел "Компютърни престъпления" към ГДБОП-МВР, Международната академия за обучение по киберразследвания и Националния център за безопасен Интернет. Състезанието е предвидено за ученици от VIII до XII клас. Основните цели на това състезание са да постави в конкурентна среда участниците и да стимулира тяхното развитие, като същевременно с това им дава възможност да подготвят продукт по тяхно желание и с технологии които те предпочитат.

Краен срок за получаване на творбите - 16 април 2012 г.

МЕЖДУНАРОДЕН КОНКУРС ЗА КОМПЮТЪРНА РИСУНКА И КОЛАЖ
"ТВОРЧЕСТВО БЕЗ ГРАНИЦИ"

Образцово Народно Читалище „Заря-1858” и Компютърна школа «Вале»Хасково организират международен конкурс за компютърна рисунка и колаж на тема: ЦВЕТНИТЕ ЛЪЧИ НА СВЕТЛИНАТА ПРЕЗ ОЧИТЕ НА ДЕЦАТА

Повече за конкурса...


Краен срок за регистриране – 13 април 2013 г.

Четвърти регионално състезание по Информационни технологии

На 20 април 2013 година в Първо основно училище "Св. Св. Кирил и  Методий", град Гоце Делчев за четвърти път ще се проведе Регионално състезание по  ИТ за ученици от 5 до 10 клас. Състезанието е за компютърни презентации и компютърна графика.
В категория "Компютърни презентации" учениците ще се състезават в две възрастови групи:
І възрастова група  -  ученици от V до VІІ клас;
ІІ възрастова група – ученици от VІІІ – Х клас.
В категория "Компютърна графика" могат да участват ученици от V  до Х клас. Те работят задължително на собствен преносим компютър.

Повече за състезанието...

Краен срок за регистриране – 05 април 2013 г.

26 - 28 април 2013 година, гр. Девин

Аз мога – тук и сега” - състезание по Информационни Технологии и визуални изкуства за ученици от 8 до 12 клас.

Повече за ссъстезанието..

Краен срок за регистриране – 01 април 2013 г.

14 април   2013 г.,  гр.Сандански

ВТОРО РЕГИОНАЛНО  СЪСТЕЗАНИЕ «Земята – позната и непозната»

В състезанието могат да участват ученици самостоятелно или в екип – от VIII клас до ХІІ клас. Те работят  под наслов Късно е вече да сме песимисти. В разработките си изхождат от  позицията  на  природините и обществени науки, на предприемачеството, на гражданското и здравното образование и професионалните учебни дисциплини свързани с темата.  Като инструмент за разработка използват Информационните технологии. 

Повече за състезанието...

Краен срок за публикуване на творбите  -  22 март 2013 г. 13:00 часа

Арт клуб “Палитра” към ГПАЕ “Гео Милев” - Бургас
организира  ТРЕТИ КОНКУРС ЗА КОМПЮТЪРНА РИСУНКА И КОЛАЖ НА ТЕМА “Фантасмагории” 

Целта на конкурса е учениците да открият магията на дигиталното изкуство, рисувайки пролетта; да разкрият своя творчески свят и да развият уменията си по компютърна графика и живопис; Творби, които не отговарят на регламента на конкурса не се одобряват за участие. Адрес за кореспонденция: e-mail: arts@gpaeburgas.org

Срокът за гласуване ще бъде от 23.03.2013 до 05.04.2013 година.

Темата на третият поред конкурс "Виртуална пролет" е "Фантасмагория". "Фантасмагория" е събирателно понятие за легендарни създания, омагьосани същества и магични чудовища, феи, гномове, демони и други невероятни приказни и злокобни създания и техните истории, които са ги направили известни - от древни легенди до съвременни филми. Не пропускайте да се запознаете с регламента и да добавите историята на вашата рисунка или колаж.


Краен срок за регистриране – 18 МАРТ 2013 г.

МУЛТИМЕДИЕН УЧЕНИЧЕСКИ КОНКУРС

НА ТЕМА “УЧИЛИЩЕ НА БЪДЕЩЕТО”

Темата на националния мултимедиен ученически конкурс “Училище на бъдещето” има за цел:

1.    Да провокира учениците  позитивно да мислят за училището и новите технологии в него.

2.    Да ги накара реалистично и творчески да погледнат съм съществуващото положение в българската образователна система.

3.    Да направят футуристични прогнози за своето субективно виждане за развитието на  училището.

4.    Да стимулира въображението на подрастващите като приложат на практика своите IT умения.

 Участниците са в две възрастови групи:

1 група – -ІХ клас                   2 група – Х-ХІІ клас

Повече информация...

Краен срок за изпращане на творбите  -  10 февруари 2013 г 

* С решение на организаторите от 29 януари предварителният кръг се удължава до 25 февруари!

Communic@te IT 2013

Communic@teIT 2013 e Национално състезание за ефективно използване на информационни технологии в общуването. Състезанието се организира за първи път през 2012-2013 година в отговор на нарастващата нужда от изграждане в училище на умения за комуникация в реални ситуации, подпомогнати от ИКТ.

Предварителният кръг на състезанието ще се проведе от 01.12.2012 г. до 10.02.2013 г. Класирането след предварителния кръг ще определи финалистите във всяка от категориите и ще бъде обявено не по-късно от 28.02.2013 г. Финалният кръг ще се проведе на 23.03.2013 г. в София.

Повече за състезанието... 

Започва публикуване на работите на победителите и участниците на финалите в състезателните категории за ученици. Вероятно този процес ще отнеме няколко дни, молим за вашето търпение! 


Състезанието „Големият до мен" е предназначено за ученици от град София. Състезанието се проведе на 16.03. 2013 година. В него участват екипи от двама души: ученик от 5, 6 или 7 и негов близък (родител, брат, сестра, познат),  който е над 16 годишна възраст. По време  на самото състезание единствено ученикът има право да работи с мишката и клавиатурата. 
Всеки екип участва със собствен лаптоп, който има възможност за безжично свързване с Интернет. 
"Горещи" nовини за Imagine Cup: Microsoft 
Imagine Cup 2013
Краен срок  -  15 март 2013 г. 

Майкрософт обяви началото на Imagine Cup 2013
Студентите над 16 години могат да направят вече своята регистрация за участие в Microsoft Imagine Cup 2013, най-голямото академично състезание в областта на технологиите в световен мащаб. Майкрософт организира надпреварата за 11-та поредна година. За да вдъхнови повече млади хора и да привлече по-голям брой участници, компанията ще проведе състезанието Imagine Cup 2013 в 3 нови основни категории – Социална отговорност, Игри и Иновации, с удвоен награден фонд от общо 300 000 щатски долара. news.idg.bg

Краен срок за регистриране – 13 ЯНУАРИ 2013 г.

Състезание IT ЗНАЙКО + за ученици 5. – 7. клас.

Стартира новата инициатива на сдружение „Образование и технологии“ с подкрепата на Майкрософт-България – състезанието IT ЗНАЙКО + за ученици 5. – 7. клас. В състезанието учениците могат да покажат уменията си на изследователи по поставените теми и уменията си за работа с информационни технологии.

Повече за състезанието...

Space Camp
Краен срок за подаване на есетата – 20 ФЕВРУАРИ 2013 г.

КОСМИЧЕСКИ ЦЕНТЪР - 2013 

Теми на есетата за кандидатстване за Space Camp Turkey 2013

1. Междузвездните пътувания – развитие на транспорта, на средата за живот, на възможните човешки професии.  - до 400 думи
2. Земята - моята земна и землянска лаборатория. - до 400 думи
3. Ако можех да взема трима човека с мен на междузвездно пътуване, кого бих взел и защо? - до 300 думи

В конкурса може да участвате с есе на български или английски език.  Може да участвате и с видео есе.

Цената на програмата за 2013г. е 1770лв. 
Адресът, на който се подават есетата е spacecamp@cct.bg
Въпроси може да зададете на тел.  02 439 03 26 и  0882 50 64 25

РЕГЛАМЕНТ НА НАЦИОНАЛНИЯ ЕСЕНЕН ТУРНИР “ДЖОН АТАНАСОВ“,„КОМПЮТЪРНИТЕ ПРИЛОЖЕНИЯ В КЛАСНАТА СТАЯ”за ...

РЕГЛАМЕНТ НА НАЦИОНАЛНИЯ ЕСЕНЕН ТУРНИР “ДЖОН АТАНАСОВ“,

„КОМПЮТЪРНИТЕ ПРИЛОЖЕНИЯ В КЛАСНАТА СТАЯ”

за учебната 2012–2013 година 

На 17 и 18 ноември 2012 г. в гр. София (в Национален център за подготовка на ученици за олимпиади) ще се проведе Национален есенен турнир по информационни технологии „Джон Атанасов” на тема „Компютърните приложения в класната стая”.  

Цел

Да се стимулира усвояването и използването на компютърните технологии в учебния процес и училищния живот.

Да се осигури възможност учениците да:

– представят собствено виждане по проблеми, свързани с училището и образованието си;

– покажат авторски подход и умения да защитават и аргументират идеите си.

Участници

За участие в състезанието се допускат ученици от V до ХІІ клас. Те разработват собствен проект под ръководството на научни ръководители (учители, консултанти и други). Автори на един проект могат да бъдат до двама ученика.

Направления и класове

1. V-VIII клас –Мултимедийни презентации

2. IX-XII клас - Интернет приложения

3. IX-XII клас - Приложни програми

Учениците от V-VIII клас могат да се състезават и в направления „Интернет приложения“ и „Приложни програми“, като участват в общо класиране с учениците от IX-XII клас.

Повече за турнира...

"Конкурсът по програмиране развива алгоритмичното мислене на състезателите и техните способности да ...
"Конкурсът по програмиране развива алгоритмичното мислене на състезателите и техните способности да разработват решения на практически проблеми от разработката на софтуер, да построяват технологични решения базирани на съвременни софтуерни платформи, езици за програмиране и технологии, да работят в екип, да си разделят задачите по проекта и да постигат съвместно по-добри резултати."
По-подробна информация можете да намерите на страницата на състезанието.

От 18.10. започна да тече времето на първия кръг от състезанието CodeIT.

CodeIT е национален конкурс по програмиране в България, който предоставя възможност на ИТ талантите от всички възрасти за достойно съревнование на умовете. Състезанието се организира от софтуерна компания Мусала Софт. Повече за  CodeIT можете да научите от страницата на състезанието.
The MoMinis StudioИмате идея за игра. Можете да я развиете и разработите на платформа на The MoMins Studio и да спечелите от това, докато се забавлявате! 
The MoMins Studio обявява състезание за разработка на 2D игра. 
"The MoMinis Studio allows you to create mobile content that is supported by all android devices and eliminates the need for you to purchase any devices yourself."
Подробности можете да намерите на сайта: The MoMinis Studio
Краен срок за изпращане на творбите  -  30 ноември 2012 г 

The 17th Kanagawa Biennial World Children’s Art Exhibition
Японската асоциация за международно сътрудничество (JOCA)  обявява конкурс за участие в 17 издание на „МЕЖДУНАРОДНО БИЕНАЛЕ НA ИЗКУСТВАТА ЗА ДЕЦА”, Канагава, Япония. 
В конкурса могат да участват деца на възраст между 4 и 15 години (навършени към 1 април 2012 г.)
Темата на творбата е отворена, като тя трябва да бъде собствено произведение, а кандидатите  да не са участвали с нея в предишен конкурс. В конкурса се участва само с една рисунка. Няма да бъдат приемани съвместни творби или част от поредица от творби. 

Краен срок - 2012 г

• Ти си на възраст между 18 и 25 години?
• Имаш иновативна идея или проект, свързани с комуникациите и информационните технологии?
• Имаш интереси в сферата на социалното предприемачество?
• Нуждаеш се от подкрепа, за да направиш следващата стъпка?

Да? Тогава участвай в състезанието за млади иноватори и можеш да спечелиш разнообразни награди:

• До 10 000 CHF в брой (отличните проекти могат да спечелят до 5 000 CHF, иновативните проекти могат да спечелят до 10 000 CHF)
• Менторство на високо професионално ниво
• Участие в практически насочен уършоп за предприемачество • Възможности за създаване на контакти с изтъкнати професионалисти от бранша
• Възможност да представиш идеята си на InnovatorSpace

Научи повече на world2012.itu.int/young-innovators-competition
Или се свържи с организаторите на young.innovators@itu.int 


Краен срок за изпращане на творбите  -  20 октомври 2012 г 

ВТОРИ НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС

„МОРЕТО –ЕДИН РАЗЛИЧЕН СВЯТ“
ЗА ЛИТЕРАТУРА – ПРОЗА, РИСУНКА И КОМПЮТЪРНА ПРЕЗЕНТАЦИЯ

ЦЕЛИ: Конкурсът цели: 
• да провокира творческите търсения на децата и младите хора и да се насочи вниманието
им към екологичните особености, проблеми, биоразнообразие, предания и легенди; към красотата на Черно море; 
• да провокира активно екологично поведение за намаляване на отпадъците по плажната ивица и в морето; 
• да съдейства за формиране на ново гражданско поведение и чувство за отговорност за опазване на околната среда. 

ПРАВО НА УЧАСТИЕ: Ученици от цялата страна от 5-ти до 12-ти клас от училищата и извънучилищните звена. Участието е индивидуално. Класирането ще става поотделно в две възрастови групи – V -VIII клас и IX – XII клас.  
Краен срок за изпращане на творбите  -  30 юни 2012 г

WHAT DO E-SKILLS MEAN TO YOU? 

Проект Страст

Европейската седмица на е-уменията 2012 удължи срока за участие в състезанието Project Passion (Проект Страст) до 30 юни 2012 г.

Състезанието стартира в началото на месец февруари. Победителят ще получи 1000 евро.

Това състезание има за цел да насърчи младите европейци да създадат свои информационни кампании за нарастващата нужда от технически умения и за кариерните възможности, достъпни за гражданите с е-Умения. 

Благодарение на  подкрепата на Европейската комисия, индустриалните спонсори и медиите, състезанието Project Passion е достъпно за младите хора на възраст от 18 до 26 години, независимо от образованието им (било то гимназиално, професионално или висше). Участниците са поканени да създадат оригинална, нестандартна и иновативна кампания, която да покаже как е-уменията могат да подхранват новаторството, да ръководят креативността  и да помогнат на младите хора да си намерят работа. 

Разработките, които ще участват в състезанието, ще бъдат оценени от панел от експерти,  включващ Жан Мари Дрю, председател на TBWA Worldwide; Филип Кайла, председател на изпълнителния борд на EURONEWS и Силви Лафарж, директор на отдел „Връзки с обществеността” към Microsoft. Победителите, заели първо място, ще получат 1000 евро и различни награди, предоставени от индустриалните спонсори.

Следвайки успеха на Седмицата на е-уменията 2010 и тазгодишната Европейска Седмица на е-уменията 2012 – инициатива на ГД „Предприятия и промишленост” към EK- ще бъде ръководена от DIGITALEUROPE и Европейската училищна мрежа. Кампанията се стреми да помогне на Европа – и по-конкретно на европейската младеж – да се възползва от най-добрите възможности за работни места, които дигиталните технологии предоставят.

Университетите, гражданите, компаниите и правителствата са поканени да се присъединят към борбата с безработицата, да научат повече за Project Passion и да се включат в Европейската Седмица на е-уменията 2012. 

Изпълнител на проекта "Европейска седмица на е-уменията 2012 г." за България е БАИТ. 


Краен срок за регистриране  – 5 юни 2012 г.  
Датата за регистрация на проекти е удължена до 10-ти (неделя). Регистрацич

Национално състезание за уеб разработчици „Покажи на какво си способен“

Млади уеб дизайнери и програмисти от цялата страна, попадащи във възрастовата група от VIII до XII клас ще премерят сили в национално състезание за уеб разработчици с надслов "Покажи на какво си способен". Събитието ще се състои от 15-ти до 17-ти юни 2012 г. в гр. Монтана, а сред основните му цели е да постави в конкурентна среда участниците и да стимулира тяхното развитие, като същевременно им дава възможност и пълна свобода да създадат продукт по тяхно желание и с технологии, които предпочитат, гласи официалното съобщение на организаторите. 


Краен срок за изпращане на творбите  -  30 май 2012 г

ДО БЪЛГАРСКИТЕ ДЕЦА ПО СВЕТА! КОНКУРС ЗА ДЕТСКА РИСУНКА

„НАРИСУВАЙ ЛЮБИМА ПРИКАЗКА”

На тема: Българска народна приказка с персонаж змей, ламя, дракон

ЦЕЛ: Конкурсът е насочен  към всички български деца, независимо къде живеят по света и  има за цел да провокира желание у децата да се запознаят с богатия извор от приказки, които носят много послания и поуки, но все по-малко се четат.

 

Повече за конкурса...

 

Краен срок за изпращане на творбите  -  31 май 2012 г.

Международен конкурс за екслибрис

За осми пореден път РБ „Любен Каравелов" организира Международен конкурс за екслибрис. Темата на тазгодишното издание е „Еx Libris – Ex History" и дава възможност на всички участници в него да покажат чрез изкуството на екслибриса своята гледна точка към историята.

Какво е екслибрис? - Екслибрисът е миниатюрна графика с приложен характер, която представлява гравиран или печатен знак, който идентифицира собственика на дадена книга. Идва от латинския израз „ex libris“, което означава „из книгите на…“ в смисъл „от библиотеката на…“. Представлява етикет, който се залепва на вътрешната страна на корицата на книга, или печат, който се поставя там. Специфични за екслибриса са неговата лаконичност и изящество на рисунъка, изразяването на отношението към отделния човек — било със средствата на вица и шегата, било чрез символи и сравнения.

Повече за конкурса...

Краен срок за получаване на творбите - 30 април 2012 г.

Конкурс "Дъга на толерантността" в Силистра

Община Силистра и Общинският съвет за сътрудничество по етнически и интеграционни въпроси организират ученически конкурс за рисунка и мултимедийна презентация “Дъга на толерантността”. Той е посветен на Международния ден против формите на дискриминация.

Целта е младите хора да повишат интереса и знанията си за културата и бита на отделните етноси в България, да съхранят самобитната традиция и религия на отделните етнически общности, както и толерантното отношение към тях, да изразят чрез изкуство своите познания, лично виждане и разбиране за етническа толерантност. Идеята е също да се стимулира издирвателната дейност сред учениците за опознаване бита на етносите в родния край, като начин за развитие на чувството за разбирателство, търпимост и уважение;

Повече за конкурса...

Краен срок за получаване на творбите - 30 април 2012 г.

НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА РЕКЛАМНА ГРАФИКА

ТЕМА: ОФОРМЛЕНИЕ НА КОРИЦА ЗА ТЕТРАДКА

Национална художествена гимназия „Цанко Лавренов“ чрез Министерство на културата обявяват национален конкурс за рекламна графика, създадена от ученици. Право на участие в конкурса имат ученици на възраст от 14 до17 години. Те трябва да изработят по своя идея компютърна рисунка, която ще украци кориците на тетрадките.

Повече за конкурса...

Краен срок за получаване на творбите  -  20 април 2012 г.

Национален конкурс за рисунка - дигитална живопис и графика на тема "Моята България”

Съгласно статута право на участие в конкурса имат ученици и студенти на възраст от 10 до 25 години, навършени към 31 декември 2012 г., в четири възрастови групи. Творбите трябва да са създадени с електронните инструменти за рисуване на подходящи графични редактори на компютъра.

Повече за конкурса...

Краен срок за регистриране за ТРЕТИ КРЪГ – 20 април 2012 г.

Състезание IT ЗНАЙКО + за ученици 5. – 7. клас.

Стартира новата инициатива на сдружение „Образование и технологии“ с подкрепата на Майкрософт-България – състезанието IT ЗНАЙКО + за ученици 5. – 7. клас. В състезанието учениците могат да покажат уменията си на изследователи по поставените теми и уменията си за работа с информационни технологии.

Повече за състезанието...

Краен срок за регистриране – 19 април 2012 г.

Трето регионално състезание по Информационни технологии

На 21 април 2012 година в Първо основно училище "Св. Св. Кирил и  Методий", град Гоце Делчев за трети път ще се проведе Регионално състезание по  ИТ за ученици от 5 до 10 клас. Състезанието е за компютърни презентации и компютърна графика.
В категория "Компютърни презентации" учениците ще се състезават в две възрастови групи:
І възрастова група  -  ученици от V до VІІ клас;
ІІ възрастова група – ученици от VІІІ – Х клас.
В категория "Компютърна графика" могат да участват ученици от V  до Х клас. Те работят задължително на собствен преносим компютър
.

Повече за състезанието...

Краен срок за регистриране – 08 април 2012 г.

22 април   2012 г.,  гр.Сандански

ПЪРВО РЕГИОНАЛНО  СЪСТЕЗАНИЕ «Земята – позната и непозната»

В състезанието могат да участват ученици самостоятелно или в екип – от VIII клас до ХІІ клас. Те работят  под наслов  „Земята,  която ни храни“. В разработките си изхождат от  позицията  на  природините и обществени науки, на предприемачеството, на гражданското и здравното образование и професионалните учебни дисциплини свързани с темата.  Като инструмент за разработка използват Информационните технологии. 

Повече за състезанието...

Краен срок за получаване на творбите - 16 април 2012 г.

МЕЖДУНАРОДЕН КОНКУРС ЗА КОМПЮТЪРНА РИСУНКА И КОЛАЖ
"ТВОРЧЕСТВО БЕЗ ГРАНИЦИ"

Образцово Народно Читалище „Заря-1858” и Компютърна школа «Вале»Хасково организират международен конкурс за компютърна рисунка и колаж на тема: ЦВЕТНИТЕ ЛЪЧИ НА СВЕТЛИНАТА ПРЕЗ ОЧИТЕ НА ДЕЦАТА

Повече за конкурса...

Краен срок за регистриране – 06 април 2012 г.

20 - 22 април 2012 година, гр. Девин

Аз могатук и сега - състезание по Информационни Технологии и визуални изкуства за ученици от 8 до 12 клас.

Повече за ссъстезанието...

 

Краен срок за публикуване на творбите  -  22 март 2012 г.

Арт клуб “Палитра” към ГПАЕ “Гео Милев” - Бургас
организира ВТОРИ НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА КОМПЮТЪРНА РИСУНКА И КОЛАЖ 2012 - “Виртуална пролет”

Повече за конкурса...

Краен срок за подаване на готовите игри -  31 март 2012 г.

Национално състезание за ученици: „Разработване на интерактивна игра с Microsoft KODU“

Състезанието се провежда в рамките на Проекта „Европейска седмица на е-уменията 2012 г.” като част от онлайн семинара „Играй и учи”.

Повече за конкурса...

Краен срок  -  15 март 2013 г. 

Конкурс за постер, свързан с темата за нанотехнологиите, обявиха сдружение „Център за творческо обучение" и Сирма Медия, които са партньори по проекта 
Уеб сайт в alle.bg